5 september, 2014 Fredrik Hansson

”ANVÄND DINA IMMATERIELLA TILLGÅNGAR SOM ETT AFFÄRSSTRATEGISKT VERKTYG!”

HADE DU EN ANING OM ATT MERPARTEN AV FÖRETAGENS VÄRDE OFTA FINNS I DE IMMATERIELLA TILLGÅNGARNA?

Denna sagolikt vackra fredagsmorgon, hade Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen (MiH) säsongens första frukostmöte på Dunkers. Som nyinflyttad i regionen var det mitt första besök på kulturhuset. Nyfiket minglade jag runt bland besökarna och insöp den positiva energin. Föredragshållaren för dagen var generaldirektören för Patent- och registreringsverket (PRV), Susanne Ås Sivborg.

Generaldirektören höll ett mycket intressant föredrag om varför det är så viktigt att skydda företagets immateriella kunskap i form av patent, varumärke, upphovsrätt eller design. Hon uppmanar de svenska företagen att se de immateriella tillgångarna som ett affärsstrategiskt verktyg – för att särskilja sig, stärka och vara mer unik på sin marknad.

PRV har en viktig roll i arbetet med att sprida kunskap om immaterialrätten då de ansvarar för patent-, design- och varumärkesskydd. PRV verkar dessutom för att driva internationella projekt och samordnar utvecklingssamarbetet med europeiska patentorganisationen (EPO) och Världsorganisationen för immaterialrätt, World Intellectual Property Organisation (WIPO).

Vill du veta mer om hur du kan använda ditt företags immateriella tillgångar som ett affärsstrategiskt verktyg?

Då föreslår jag att du går in på:
http://www.prv.se/sv/Foretagare/Fakta/

Tack MiH för en trevlig fredagsmorgon!

Jag kan definitivt tänka mig att bli medlem ;0)

På återseende!